Slip af med hovedpinen

4. maj 2023

Er der noget, man ikke har lyst til, når hovedpinen banker på, er det at komme i sving med træningen. Men det er alligevel en god ide at komme i gang. Du kan nemlig halvere dine smerter. Og hvis du tænker, at det er alt for tidskrævende, vil du blive overrasket over, hvor lille en indsats det faktisk kræver.

WellB hjælper dig i gang …

 

Mange danskere lider af hovedpine

Tre ud af fire danskere lider jævnligt af hovedpine. For mange af os dukker spændingshovedpinen op, fordi vi har en jobfunktion, der nærmest hjælper hovedpine på vej. Det kan være de mange timer foran en computer eller en dårlig arbejdsstilling, der kan være med til at hjælpe en enerverende hovedpine på vej. Men der findes en løsning, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Halver dine smerter – en times træning er nok

Undersøgelsen er foretaget blandt 573 kontoransatte og viser, at det er regelmæssigheden – og ikke mængden – af din træning, der er afgørende. Det kræver nemlig ikke timevis af træning at komme smerterne til livs. Faktisk kan du reducere dine smerter ved blot en enkelt times træning om ugen, og du kan ovenikøbet selv dosere og planlægge din træning.

 

Hvad passer dig?

Effekten er nemlig lige god, uanset om du har lyst til at få træningen klaret på en time, eller det passer dig langt bedre at dele træningen op i bidder – fx to gange 30 minutter. Uanset hvilken model, der passer dig, er det altså muligt at mindske dage med hovedpine og halvere dine smerter, lover resultatet at NFA’s undersøgelse.

 

Træn hovedpinen væk med yoga

I WellB har vi en løsning, der specifikt kan hjælpe dig af med spændingshovedpine. Vi har YOGA by Sanna, som – med korte videoer – guider dig igennem nogle minutters træning om ugen, og det bedste ved det hele er, at du kan gennemføre træningen lige når det passer dig: på kontoret, hjemme i stuen, på ferien. Hos WellB skræddersyr vi en nem, sjov og hurtig træningsform, som alle kan være med til. Derfor vil vi også tilbyde kontortræning i vores fremtidige tilbudspakke.

 

Dit niveau, dit valg

Når du begynder at træne, er det vigtigt, at du tilpasser træningen efter dit eget niveau. Det er ingen konkurrence – udover kampen mod hovedpinen. Hvis du synes, træningen er for hård, så start i det små og tag for eksempel trappen i stedet for elevatoren, gå en tur og del eventuel din træning op i småbidder, så det ikke bliver uoverskueligt at træne. Forskning viser, at selv små doser aktivitet faktisk gør en stor forskel.