Hvad er trivselsscoren på din arbejdsplads?

3. januar 2024

Hvorfor er trivsel så vigtig på arbejdspladsen?

I en hverdag hvor personer skifter arbejde oftere og oftere, er fokus på trivsel mere afgørende end nogensinde før. Mennesker forlader deres job, ikke på grund af manglende færdigheder, men på grund af dårlig trivsel med kolleger og ledelse. Og det er ikke kun en person, der forlader – det er en lækage af viden og erfaring, som er dyrt for virksomheden at miste.

Trivsel er ikke blot et buzzword; det er en investering i både mennesker og resultater. Personer, der trives, præsterer bedre. Det er en ufravigelig sandhed, at velvære og ydeevne er forbundet. Men det stopper ikke der. Fokus på bevægelse dagen igennem er nøglen til øget koncentration og produktivitet. Og når vi nærer vores krop med den rette kost, sørger vi ikke kun for en gladere tilværelse, men vi skaber også et fundament for forbedret præstation og reduceret sygefravær.

Så lad os sætte trivslen i fokus. Lad os investere i et arbejdsmiljø, der ikke kun understøtter faglig udvikling, men også fremmer menneskelig trivsel. For når vi trives, trives virksomheden – med øget produktivitet, lavere omkostninger og en arbejdsstyrke, der er rustet til at imødegå enhver udfordring.

Vi tror, vi har føling med trivslen i virksomheden, men…

Vi tror, vi er opmærksomme på vores medarbejderes behov og velbefindende. Men sandheden er, at trivsel er sværere at identificere og stikker dybere, end hvad vi ser på overfladen. Det handler om at forstå, at trivsel er en sammensat mosaik af små detaljer, der påvirker hver enkelt medarbejders dagligdag.

At forstå trivslen er, at se ud over det åbenlyse og opdage de skjulte stresspunkter, der kan påvirke præstationen. Det er at skabe et miljø, hvor medarbejderne føler sig set, hørt og understøttet.

Første skridt til at komme dybere ind og styrke trivslen kræver en dedikeret indsats, en kontinuerlig dialog og en ægte vilje til at tilpasse os og skabe et miljø, hvor trivsel er mere end bare en erklæring på papir.

Vi anbefaler at starte med en trivselsmåling og derefter starte dialogen.

Hvordan får jeg en trivselsscore for min virksomhed?

I samarbejde med Successteam kan du gennem WellB få lavet din første trivselsmåling gratis. Det er meget enkelt og lige til.

Dine kolleger får tilsendt et link til spørgeskema, som tager ca. 5 minutter at udfylde.

 

Når alle har udfyldt, modtager du en anonymiseret rapport, som kan starte dialogen med dine kolleger om, hvilke tiltag der med fordel kan eksperimenteres med.

Læs mere om trivselsmåling

Læs også